Waarom ik de VA Visvijver ben gestart

Waarom ik de VA Visvijver ben gestart • 20 februari 2025

Waarom ik de VA Visvijver ben gestart: een plek waar Virtual Assistants zonder ellebogenwerk werk vinden


Virtual Assistants zijn goud waard. Ze nemen taken uit handen, ondersteunen ondernemers en zorgen ervoor dat bedrijven soepel draaien. Maar wat zag ik keer op keer gebeuren? VA’s moesten zich met de ellebogen een weg banen naar opdrachten. Er was geen fijn platform waar ze zichzelf konden aanbieden en waar opdrachtgevers hen gemakkelijk konden vinden. Dat moest anders.


Het probleem: een markt vol ruis en ellebogenwerk

Toen ik zelf actief was in de wereld van Virtual Assistants, viel me één ding op: er was veel vraag naar goede VA’s, maar het vinden van werk was allesbehalve soepel. VA’s moesten zich continu bewijzen, schreeuwen om aandacht en hopen dat ze net op het juiste moment op de radar van een ondernemer kwamen. En als er al platforms bestonden? Dan waren ze vaak onpersoonlijk, onoverzichtelijk of vroegen ze torenhoge commissies.


Ik vond dat dat beter kon. Een plek waar VA’s niet hoefden te vechten voor een kans, maar waar ze simpelweg konden laten zien wat ze in huis hadden. Waar ze niet verloren gingen in een brij van concurrentie, maar direct in beeld kwamen bij de juiste opdrachtgevers.



De geboorte van de VA Visvijver

Met dat idee ontstond de VA Visvijver: een overzichtelijke plek waar Virtual Assistants zich kunnen inschrijven, laten zien wat ze kunnen en door ondernemers worden gevonden—zonder gedoe. Geen ellebogenwerk, geen eindeloze pitch-strijd, maar een helder platform waar de match vanzelf ontstaat.


Al snel groeide het platform verder. Want niet alleen VA’s zochten werk; ondernemers zochten ook andere dienstverleners. Social media managers, tekstschrijvers, tech-experts—ze waren allemaal op zoek naar een plek waar ze zichtbaar konden zijn. Daarom werd de VA Visvijver uitgebreid naar de Virtuele Aanpakker Visvijver.


350+ Virtuele Aanpakkers en groeiende

Inmiddels zwemmen er meer dan 350 Virtuele Aanpakkers rond in de Visvijver. Van VA’s tot specialisten in marketing, administratie, webdesign en nog veel meer. Ondernemers kunnen simpelweg door de vijver scrollen en de perfecte match vinden voor hun bedrijf. En de Aanpakkers? Die hoeven niet langer overal te roepen dat ze beschikbaar zijn. Ze laten gewoon hun expertise zien en worden gevonden.


Meer weten?

Wil je weten hoe de Visvijver werkt? Of ben je benieuwd of er een Virtuele Aanpakker rondzwemt die perfect past bij jouw bedrijf? Neem een duik in de vijver op www.vavisvijver.nl en ontdek het zelf.


De tijd van ellebogenwerk is voorbij. Het is tijd voor een platform waar virtueel talent écht de ruimte krijgt.

door Stop met denken voor je klant – doe gewoon je ding! 24 februari 2025
Stop met denken voor je klant – doe gewoon je ding! Hai ondernemer, Ik weet iets van jou. Ja. Klinkt heel spannend - is nie. Althans: ik dénk dat ik iets over je weet, en hoe ironisch is het dat dat is waar deze blog over gaat. Herkenbaar? Ik denk dat jij als ondernemer heel vaak denkt voor je klanten: 🪩 Je houdt je prijs laag, omdat je denkt dat mensen je te duur vinden 🪩Je zet iets niet in de markt, omdat je denkt dat mensen er niet op zitten te wachten 🪩 Je zet niets op social media, omdat je denkt dat mensen wat van je gaan vinden 🪩 Je gooit je bedrijf niet om, omdat mensen je nu eenmaal als die ene professional in vakgebied X zien Stop met denken voor een ander Is toch wat, denken voor een ander. We doen het (bijna - slag om de arm😅) allemaal: zelf bedenken wat een ander zou kunnen denken en dus daarom maar geen acties meer ondernemen. Maar wat nou, als je het denken bij een ander laat? Dat je gewoon lekker doet wat jij wil omdat je de overtuiging hebt dat dit is wat de wereld in mag? Dat het voor jou goed is, en wat een ander daarmee doet van die ander blijft? Begin gewoon – en schaaf bij! Iets is beter dan niets, start before you are ready en meer van zulke quotes: begin gewoon en schaaf bij. Maar alsjeblieft: denk niet voor een ander, want dat kunnen we allemaal (vaak - ook hier weer: niet iedereen kan het😏) prima zelf. Als jij gewoon je ding blijft doen, kunnen wij daar allemaal zelf iets over vinden/denken. Je bent er niet voor iedereen, ga dan ook niet iedereen willen pleasen. Joe! Liefs, Wiet  PS: Als jij toch niet zo denkt, dan heb ik dus weer verkeerd gedacht en sla ik dus de spijker op z'n kop met deze blog - volg je het nog? 😂
door Wat het kost om een maand offline te gaan 20 februari 2025
De 3 nadelen van een maand offline gaan met mijn bedrijf Eind januari besloot ik heel februari offline te gaan. Een maand lang geen social media. Geen posts, geen stories, geen DM’s. Even helemaal offline met mijn bedrijf. Klinkt als een droom, toch? Dat dacht ik ook. Maar na vier weken radiostilte kwam ik erachter dat er flinke nadelen aan zitten. Dit zijn de drie grootste: 1. Het is duur: nauwelijks omzet binnen Normaal gesproken haal ik klanten uit social media. Even een story plaatsen, een post met een sterke call-to-action, een spontane DM—en hop, daar is weer een nieuwe klant. Maar nu? Niks. Geen aanvragen, geen nieuwe inkomsten, alleen de bestellingen die nog toevallig binnenkwamen via bestaande klanten. Het voelde alsof ik mijn winkel op slot had gedaan en iedereen had verteld: "Kom volgende maand maar terug." Niet ideaal. 2. Ik mis de gezellige gesprekken Social media is niet alleen werk, het is ook mijn manier om in contact te blijven met anderen. De gesprekken in mijn DM’s, de reacties onder mijn posts, het snelle schakelen met collega-ondernemers—het viel allemaal weg. Waar ik normaal tussendoor even kon lachen om een grappige reactie of sparren met een andere ondernemer, was het nu stil. En eerlijk? Ik mist het. 3. Ik heb geen flauw idee wat er allemaal speelt Logisch natuurlijk, maar ik heb geen idee wat er allemaal speelt. Moet ik ergens op in spelen? Moet ik iets laten of wijzigen? Maar… het leverde me ook veel op! Die maand offline geeft me wél tijd om mijn hele website te herschrijven, mijn huis verbouwingsklaar te maken (hallo zeecontainer en véél rommel opruimen) en meters te maken met ons nieuwe bedrijf Wintersporten.nl . Ik voerde leuke gesprekken voor samenwerkingen, rammelde heul veul skigebieden eruit en nog wat gezellige blogs. En omdat ik niet continu op mijn telefoon zat, bewoog ik ook nog eens veel meer. Of ik het nog een keer zou doen? Vast wel. Maar één ding weet ik zeker: social media is meer dan alleen een marketingkanaal. Het is mijn etalage, mijn netwerk én mijn dagelijkse dosis gezelligheid. En dat besef ik nu meer dan ooit. Nu het alleen nog op een gezonde manier leren gebruiken zonder meegetrokken te worden in die gekkigheid. Wanneer ik straks terug ben, ga ik nog meer schrappen in wat ik van anderen lees, zodat ik alleen nog maar energie krijg.
door Eat that frog vooral als laatste 20 februari 2025
Waarom Eat that Frog niet voor iedereen werkt
door Comic Sans en ondernemen - waarom je branding minder belangrijk is dan je denkt 18 februari 2025
Jep. Branding is in de eerste instantie minder belangrijk dan jij nu denkt. Als je denkt aan het meest bespotte lettertype ooit, dan schiet Comic Sans je waarschijnlijk meteen te binnen. Rond, kinderlijk, totaal niet professioneel. Het wordt vaak weggewuifd als iets voor kindjes of digibeten. Maar dan mijn masseur. Een masseur en Comic Sans? Al meer dan zeven jaar ga ik om de twee à drie weken naar dezelfde masseur. Ooit begonnen door heftige rugklachten veroorzaakt door fibromyalgie, nu vooral om mijn lijf soepel te houden. Ik noem het de pijnbank, want de ontspanning komt pas dagen later. 😅 Maar waarom vertel ik je dit? Komtie: Mijn masseur is inmiddels 79 jaar. Hij ging met pensioen, maar besloot toen eindelijk te doen wat hij écht wilde: mensen helpen met hun lichamelijke klachten. Op zijn 65e begon hij aan zijn opleiding, en toen hij eenmaal klaar was, maakte hij zijn reclame-uitingen met – jawel – Comic Sans. Hij hing een paar flyers op, en binnen no-time zat hij ramvol. Fast forward naar nu: hij werkt nog steeds fulltime en heeft een wachtlijst. En zijn branding? Die is nooit veranderd. Hij zei niet hoe goed hij was, hij liet het zien . Hij vertelde niet wat hij allemaal kon betekenen, hij liet mensen het ervaren. En hier zitten twee waardevolle lessen in voor jou: 1. Staar je niet blind op je branding – begin gewoon. Veel ondernemers blijven eindeloos sleutelen aan hun logo, kleurtjes en perfecte branding voordat ze überhaupt beginnen. Maar guess what? Niemand zit te wachten op hoe gelikt het eruitziet. Mensen willen weten wat je voor hen kunt betekenen. Branding helpt bij herkenning, maar het betaalt niet je rekeningen. Jouw talent, jouw oplossing voor andermans probleem? Dat wel. Dus start. Verbeter. Pas aan. Maar blijf niet hangen in de details. Als een man met een Comic Sans-flyer een bloeiend bedrijf kan bouwen, dan kan jij dat ook. 2. Laat mensen het ervaren in plaats van vertellen hoe goed je bent. Veel ondernemers hebben de neiging om hun marketing over zichzelf te laten gaan. ‘Ik bied dit aan, ik doe dat, ik ben gespecialiseerd in…’ Maar je klant boeit dat niet. Je klant wil weten wat jij voor hén kunt fixen. Vergelijk deze twee zinnen: ‘Ik help ondernemers met hun social media en vind dat superleuk om te doen.’ ‘Loop jij leeg op social media? Er is een oplossing. Dit is juist waar ik van geniet!’ Voel je het verschil? De eerste zin draait om de ondernemer, de tweede spreekt direct tot de klant en hun probleem. Dus, moraal van het verhaal: Begin voordat alles perfect is. Laat je klanten jouw waarde ervaren in plaats van er alleen over te praten. En als Comic Sans je klanten binnenharkt? Who cares. 😉
door Wat er zo handig is aan hop on, hop off coaching 17 februari 2025
Waarom een hop on, hop off coach dé oplossing is voor ondernemers die vastzitten
door Wieteke 21 oktober 2024
Wat is een VA of OBM?
door Wieteke 31 januari 2024
Stel, jij zoekt een virtual assistant.
door Wieteke 31 januari 2024
Vandaag, in deel 2 van m’n serie over VA Matchmaking: waarom een VA?!
door Wieteke 31 januari 2024
Wat hebben Gordon Ramsay, Jon Taffer en Wieteke van Diggele gemeen?
door Wieteke 27 juli 2023
eerste hulp bij ondernemen
Meer posts
Share by: